IKBNBANDAR PENAWAR

 
Jumaat, 19 March 2021 15:23

Penutup Minggu Paradigma 1 2021

Written by
Rate this item
(0 votes)

13 Mac 2021: Majlis Perasmian Penutup Minggu Paradigma sesi 2/2020 dan sesi 1/2021 anjuran Bahagian Hal Ehwal Pelajar(HEP) telah melabuhkan tirainya. Majlis tersebut yang berlangsung di Dewan Serbaguna Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Temerloh diadakan bagi meraikan seramai 136 orang pelajar baharu yang telah berdaftar di Institut ini pada 1 Mac 2021 yang lalu.

Minggu Paradigma yang telah berlangsung selama seminggu iaitu dari 2-7 Mac 2021 bertujuan bagi memberi pendedahan dan penyesuaian diri kepada pelajar baharu dengan persekitaran dan budaya pembelajaran di ILKBS. Minggu Paradigma Norma baharu iaitu secara atas talian dilaksanakan semasa sesi kuarintin ke atas pelajar baharu di asrama masing-masing. Pelbagai aktiviti menarik, interaksi diantara dua hala diantara peserta dan pelajar telah disusun dan dilaksanakan. Minggu Paradigma ini, adalah bertujuan bagi membantu pelajar baharu meneroka potensi diri dan memperkukuhkan motivasi diri ke arah kecemerlangan selain memberi kesediaan kepada pelajar untuk menjadi pelajar di institut ini.

Majlis Perasmian Penutupan Paradigma telah disempurnakan oleh Ts. Dr. Mohd Yusoff b. Abu Bakar Pengarah IKTBN Temerloh. Turut sama hadir di dalam majlis tersebut ialah Timbalan Pengarah (Latihan) En. Mohamad Ezzas b. Abu Bakar iaitu dan Timbalan Pengarah (Hal Ehwal Pelajar) iaitu Hj. Sidi b. Lateh serta Pegawai serta kakitangan Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) IKTBNT.

Semoga dengan majlis ini dapat membantu pelajar baharu menyesuaikan diri mereka untuk meneruskan sesi latihan di institut ini dengan jayanya.

Read 6717 times