IKBNBANDAR PENAWAR

 
Jumaat, 19 March 2021 17:11

LAWATAN PENANDA ARAS TEKNOLOGI KEJURUTERAAN AUTOMOTIF PENYELENGGARAAN

Written by
Rate this item
(0 votes)

18 Mac 2021, Pagoh- Fakulti Teknologi Automotif telah menganjurkan satu lawatan penanda aras ke Universiti Tun Hussien Onn Malaysia (UTHM) Cawangan Pagoh bagi pelaksanaan program MQA bidang Autmotif Penyelenggaraan Universiti ini mengkhususkan dalam bidang Kejuruteraan elektrik dan elektronik, Kejuruteraan awam dan alam sekitar,Kejuruteraan mekanikal dan pembuatan,Pengurusan teknologi,Perniagaan dan keusahawanan, Sains komputer dan Teknologi maklumat, serta pendidikan teknik dan vokasional.

Lawatan ini yang telah diketuai oleh Ketua Fakulti Teknologi Autmotif Ts. Ahmad Saifuddin Bin Azraei telah disambut oleh mesra oleh Ts. Dr. Abd Fathul Hakim Bin Zulkifli selaku Timbalan Dekan (Akademik & Antarabangsa). Lawatan ini telah dimulakan dengan taklimat ringkas dan perbincangan berkaitan pelaksanaan latihan teori dan amali serta diteruskan dengan lawatan ke bengkel berkaitan bagi melihat secara lanjut dan terperinci berkaitan pelaksanaan program kemahiran bagi bidang Automotif Penyelenggaraan.

Semoga dengan lawatan ini, pegawai IKTBN Temerloh mendapat gambaran berkaitan pelaksanaan sistem MQA dalam bidang automotif Penyelenggaraan. Diharapkan kerjasama diantara kedua pihak ini dapat diteruskan lagi bagi memperkasakan bidang latihan TVET khususnya bagi bidang automotif penyelenggaraan di Malaysia ini.

Read 7096 times