IKBNBANDAR PENAWAR

 
Jumaat, 24 June 2022 10:48

ILKBS CAREER FEST ZON TIMUR 2022

Written by
Rate this item
(0 votes)
PEKAN, 26 MEI 2022 (Khamis) - IKTBN Temerloh turut serta dalam menjayakan ILKBS Career Fest Zon Timur 2022.
Program dirasmikan oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan, YB Senator Dato’ Sri Ti Lian Ker bertempat di Dewan Utama IKBN Pekan.
"Terdapat lebih 1200 jawatan kosong di 14 industri pelbagai sektor ditawarkan kepada para belia yang sedang mencari pekerjaan. - antara intipati ucapan Timbalan Menteri Belia dan Sukan, YB Senator Dato’ Sri Li Tian Ker.
Siapa sangka YB Timbalan Menteri Belia dan Sukan juga ligat mempromosi Program Career Fest ini kepada belia dan orang luar semasa ucapan majlis perasmian tersebut.
Hadir bersama Ts. Ir. Dr. Azmi bin Ahmad, Timbalan Pengarah, Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia, Pengarah IKBN Pekan, En. Yusop bin Ibrahim yang juga tuan rumah program kali ini, Pengarah-Pengarah ILKBS dan industri-industri.
Antara pengisian dalam program kali ini adalah Penyataan Surat Jalinan Kerjasama ILKBS dengan Industri, Booth Pameran, Pertandingan Inovasi, Taklimat Kerjaya & Temuduga secara walk-in oleh beberapa industri pembuatan setempat dengan kerjasama oleh pihak PERKESO Pahang.
Read 2110 times