IKBNKUALA PERLIS

 

BERITA

TERKINI

 • TAKLIMAT PERLAKSANAAN NCS CORE-ABILITIES

   

  takcpkkcoreabty

  Kuala Perlis, 06 0gos 2019 (selasa) – Unit Cawangan Penyelarasan & Kawalan Kualiti (CPKK) IKBN Kuala Perlis telah mengadakan satu taklimat perlaksanaan Ncs-Core Abilities Edisi 2015 yang bertempat di pusat sumber IKBN Kuala Perlis. Seramai 15 orang pegawai dari setiap bahagian telah hadir untuk mendengar taklimat yang di sampaikan oleh En.Anuarul bin Mansor selaku Ketua Penyelaras Unit CPKK. Objektif taklimat tersebut diadakan adalah untuk member penekanan terhadap dokumentasi-dokumentasi yang perlu di patuhi oleh semua pegawai dan lengkap dari segi perlaksanaan.

  Written on Jumaat, 09 August 2019 16:18
 • TAKLIMAT BERKAITAN PENTAULIAHAN DAN PEMBELAJARAN & PENGAJARAN

  takcpkkpnp

  Kuala Perlis, 06 Ogos 2019 (selasa) –Unit Cawangan Penyelarasan & Kawalan Kualiti (CPKK) IKBN Kuala Perlis telah mengadakan satuTaklimat Senarai Semak Dokumen Berkaitan Pentauliahan kepada pegawai yang berperanan sebagai Pegawai Penilai (PP) / PengajarSubjek (PS) , Pegawai Pengesahan Dalaman (PPD) / Pegawai Verifikasi Subjek (PVS) bagi member pencerahan tentang segala dokumen berkaitan Pentauliahan agar mengikut pematuhan yang telah ditetapkan oleh pihak Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK). Taklimat tersebut telah disampaikan oleh En. Anuarul bin Mansor selaku Ketua Penyelaras Unit CPKK IKBNKP.

  Objektif taklimat tersebut diadakan adalah untuk member penekanan dalam pematuhan dalam skop P & P serta mengikut garis panduan dan peraturan Pelaksanaan Sistem Penilaian Latihan Kemahiran Di Institusi Kemahiran Belia Dan Sukan (ILKBS) Malaysia.

  Written on Jumaat, 09 August 2019 16:12
 • PROGRAM PENDIDIKAN PENGUNDI DI DALAM URUSAN PILIHAN RAYA

  taklimatspr

  Kuala Perlis,  01 Ogos 2019 (Khamis) - Bahagian HEP IKBN Kuala Perlis dengan kerjasama Akademi Pilihan Raya Malaysia dan Pejabat Pilihan Raya Negeri Perlis telah mengadakan Program Pendidikan Pengundi di dalam Urusan Pilihan Raya yang bertempat di Dewan Utama IKBN Kuala Perlis. Penyertaan melibatkan para pelajar IKBN Kuala Perlis seramai 374 orang.

  Objektif program ini bertujuan berkongsi maklumat yang tepat mengenai sistem pilihan raya di Malaysia, mengurus persepsi masyarakat tentang pilihan raya dan mendaftarkan pelajar-pelajar yang telah layak sebagai pemilih.

  Program ini bermula mulai jam 8.00 pagi hingga 12.30 tengahari.

  Keseluruhannya program ini telah berjaya dianjurkan seperti yang dirancang dan berjalan dengan lancar.

  Written on Jumaat, 02 August 2019 11:10
 • INTERNATIONAL LEARNING INNOVATION COMPETITION (PIP) 2019

  inovasipip

  SINTOK, KEDAH, 1ST AUGUST 2019: INTERNATIONAL LEARNING INNOVATION COMPETITION (PIP) 2019, was held at Mu’adzam Shah Hall of University Utara Malaysia (UUM) from 30th July to 31st July 2019. There were various organizations involved in the competition including Primary and Secondary Schools, Public Universities, Private Universities, Community Colleges, Polytechnics, ILP, IKBN and various government agencies.

              A group consists of four students and one advisor from Commercial Vehicle Department had represented IKBN Kuala Perlis in this competition whereby they had won “SILVER AWARD” through their own project known as “COMVET”. Congratulations to the students, it is hoped that this success will inspire the students to create better innovation products in the future. 

  Written on Jumaat, 02 August 2019 11:07
 • KEMPEN DERMA DARAH ANJURAN HOSPITAL TUANKU FAUZIAH DENGAN KERJASAMA IKBN KUALA PERLIS

  dermadarahjun

  Kuala Perlis, 27 Julai 2019 - Bertempat di Dewan Utama Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN )Kuala Perlis, Unit Darah Hospital Tuanku Fauziah Negeri Perlis dengan kerjasama IKBN Kuala Perlis menganjurkan kempen derma darah untuk para pelajar dan staf IKBN. Program yang dianjurkan selama satu hari itu iaitu mendapat sambutan yang menggalakkan dari pelajar dan staf IKBN Kuala Perlis. Tujuan utama kempen ini diadakan adalah untuk membantu Hospital Tuanku Fauziah mengisi tabung darah yang diperlukan di hospital, Kangar. Seramai 107 orang dari kalangan pelajar telah berjaya untuk menderma darah selepas melepasi kelayakan yang diperlukan. kesedaran daripada para pelajar tentang begitu penting untuk menderma darah bagi golongan yang memerlukan akan terus meningkat.

  Written on Jumaat, 02 August 2019 11:01
 • PERLAWANAN PERSAHABATAN FUTSAL 4 PENJURU

  futsal

  Kangar, 27 Julai 2019 - Perlawanan Persahabatan Futsal 4 penjuru antara agensi kerajaan telah berlangsung dengan jayanya semalam bertempat di Arena Futsal, Kangar, Perlis. Perlawanan yang di anjurkan oleh Jabatan Belia Dan Sukan Perlis berlangsung dengan meriah dan berjaya. Juara telah disandang oleh Pasukan JBSN PERLIS, tempat kedua, Pasukan SUK PERLIS, tempat ketiga, Pasukan IKBN KUALA PERLIS dan tempat keempat disandang Pasukan IKBN JITRA. Hadiah disampaikan oleh Encik Apui Jan, Pengarah IKBN Kuala Perlis. Semoga melalui perlawanan persahabatan ini dapat mengeratkan lagi ukhuwah sesama jabatan sama ada jasmani dan rohani.

  Written on Rabu, 31 July 2019 08:32
 • KURSUS JANGKA PENDEK PENYENGGARAAN SISTEM HIDRAULIK JENTERA

  SHORTCOSTCR

  Kuala Perlis, 30.7.2019 - Satu kursus jangka pendek yang di buat oleh Bahagian Penyenggaraan Jentera Berat IKBN Kuala Perlis bersama Koperasi IKBNKP Berhad. Kursus bertajuk Penyelenggaraan Sistem Hidraulik dan Stereng telah dijalankan selama 3 hari bermula 27 – 29 Julai 2019. seramai 15 peserta yang terdiri daripada mekanik automotif yang belum mempunyai sijil kemahiran di samping bagi meningkatkan kemahiran kerjaya peserta. Kursus ini di kendalikan oleh tenaga pengajar IKBN Kuala Perlis yang berkelayakan dan peserta dapat berpeluang untuk memperoleh sijil kemahiran dari ILKBS dan pusat latihan TVET.

  Written on Rabu, 31 July 2019 08:25
 • PROGRAM PEMBANGUNAN KEMAHIRAN - WRAPPING VEHICLE TECHNOLOGY

  ppkcat

  KUALA PERLIS, 26hb Julai 2019: IKBN Kuala Perlis selaku tuan rumah bersama dengan KFA Automotive Consultant telah menganjurkan Program Pembangunan Kemahiran (PPK) – Kursus Wrapping Vehicle Technology bermula dari 23hb – 25hb Julai 2019 yang mana melibatkan para pengajar bidang Semburan Cat dari 6 ILKBS seluruh Malaysia. Antara ILKBS yang terlibat ialah IKBN K. Perlis, IKBN Miri, IKTBN Bachok, IKTBN Dusun Tua, IKTBN Temerloh dan IKTBN Chembong yang mana setiap ILKBS telah menghantar 2 orang pengajar bagi mengikuti kursus tersebut.

  Kursus tersebut dapat dilaksanakan dengan jayanya yang mana Pengarah IKBN K. Perlis, En Apui Jan telah merasmikan majlis penutup kursus tersebut. Diharapkan para pengajar yang terlibat mendapat manfaat daripada kursus tersebut dan ilmu yang diperoleh boleh dikongsi bersama dengan pengajar serta pelajar di ILKBS masing-masing. Pihak IKBN Kuala Perlis juga ingin merakamkan ucapan terima kasih pada semua yang terlibat secara langsung atau tidak bagi menjayakan kursus ini.

  Written on Rabu, 31 July 2019 08:06
 • MINGGU PEPERIKSAAN AKHIR ILKBS SESI 1/2019 IKBN KUALA PERLIS

   

  peperiksaan sesi 119

  25/6/2019 Kuala Perlis, Minggu Peperiksaan Akhir ILKBS Sesi 1/2019 telah diadakan secara serentak seluruh pusat Institut Latihan Kemahiran Belia Dan Sukan mulai 17-28 Jun 2019. Ianya merangkumi Subjek Umum Teknikal dan Bukan Teknikal. Bagi Institut Kemahiran Belia Negara Kuala Perlis, pusat peperiksaan ini telah diadakan di Dewan Utama IKBN Kuala Perlis. Seramai 322 pelajar telah mengambil peperiksaan akhir ini bagi melayakkan pelajar meneruskan ke semester seterusnya serta memperoleh kelulusan yang di tetapkan. Turut diadakan pemeriksaan Verifikasi Portfolio dan peperiksaan Amali akhir untuk pelajar semesta akhir.

  Sebelum menjelangnya minggu peperiksaan ini, para pelajar diminta menyiapkan semua kertas kerja yang telah diberikan oleh pengajar dan fail portfolio masing-masing bagi setiap jurusan. Selain itu, sebahagian pelajar membuat kelas tambahan bersama pengajar bagi persediaan sebelum peperiksaan menjelang. Diharapkan semua usaha dan kesungguhan para pelajar ini memperoleh keputusan cemerlang dalam peperiksaan ini.

  Written on Selasa, 25 June 2019 10:47
 • LAWATAN KERJA TKSU (PENGURUSAN) KBS KE IKBN KUALA PERLIS

  lawtksu

  Kuala Perlis, 17 May 2019 - Lawatan Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan) Kementerian Belia dan Sukan Malaysia Yang Berbahagia Datuk M.Noor Azman Bin Taib ke IKBN Kuala Perlis pada hari ini. 
  Lawatan YBhg Datuk ke IKBN Kuala Perlis disambut meriah oleh semua pegawai dan pelajar IKBN Kuala Perlis. Sambutan dimulakan dengan menyambut ketibaan dengan pasukan kompang, persembahan HAKKA oleh pelajar-pelajar dan terus ke sesi mengambil gambar kenang kenangan bersama pegawai dan pelajar-pelajar IKBNKP. Beliau turut menyempurnakan penanaman pokok harum manis di hadapan Dewan Utama di samping lawatan ke bengkel-bengkel bahagian di dalam IKBNKP. Turut diadakan Mesyuarat Kerjasama CGC dan KBS yang diadakan di Bilik Mesyuarat Utama IKBN Kuala Perlis.

  Written on Selasa, 28 May 2019 12:53
 • MAJLIS KHATAM AL-QURAN DAN BERBUKA PUASA

  majkhatam

  Kuala Perlis –24 Mei 2019, Institut Kemahiran Belia Negara Kuala Perlis telah mengadakan Majlis Khatam Al-quran dan Majlis berbuka puasa. Majlis dimulakan dengan solat asar secara berjemaah. Seterusnya majlis khatam di mulai dengan bacaan surah ad-dhuha sehingga surah terakhir iaitu an-nass dan disudahi dengan bacaan doa. Majlis khatam ini dipimpin oleh ustaz nik abdul wafi bin nik abd aziz dari Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPs). Setelah selesai slot khatam alquran, majlis diteruskan lagi dengan ucapan perasmian penutupan majlis khatam alquran peringkat IKBN Kuala Perlis yang disampaikan oleh YB Tuan Noor Amin Bin Ahmad, ahli parlimen Kangar. Pihak IKBNKP merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada yb., kerana sudi hadir memandangkan beliau mendapat jemputan beberapa majlis lain pada hari tersebut. Selepas itu, majlis diteruskan lagi dengan penyampaian hadiah saguhati kepada peserta tadarus, imam terawih dan hamper serta duit raya kepada anak-anak yatim. Hadiah disampaikan oleh yb tuan Noor Amin Bin Ahmad, serta turut diiringi oleh yb Nor Azam Bin Karap, adun Kuala Perlis dan pengarah IKBN Kuala Perlis en Apui jan. Majlis ini berakhir dengan jayanya pada pukul 6.45 petang.

  Written on Selasa, 28 May 2019 12:38
 • SESI TEMUDUGA BAGI PROGRAM LATIHAN TEKNIKAL PERANTIS (PAINT) OLEH PERODUA SDN BHD

  tdgaperodua

  KUALA PERLIS – Sesi Temuduga bagi Program Latihan Teknikal Perantis (PAINT) Syarikat Perodua Sdn Bhd telah diadakan di Perpustakaan IKBN KP pada 14 Mei 2019. Temuduga tersebut telah diadakan kepada pelajar Jurusan Penyemburan Cat Automotif oleh pegawai dari Syarikat tersebut.  Temu duga ini juga melibatkan sesi peperiksaan, ujian penglihatan dan juga temu duga secara lisan bagi memastikan hanya pelajar yang berkelayakan sahaja dipilih. Pelajar yang Berjaya melepasi tapisan akan diberi peluang untuk menyertai program latihan ini dan berpeluang menimba ilmu dan pengalaman dalam industri automotif bersama syarikat Perodua.

  Written on Selasa, 28 May 2019 12:18
 • MAJLIS CERAMAH SEMPENA BULAN RAMADHAN

  ceramahramadhan

  Kuala Perlis 6 Mei 2019, Program Ceramah Ramadhan dan Hukum Hakam telah diadakan di perpustakaan IKBN Kuala Perlis. Ceramah yang disampaikan oleh Ustaz Azri bin Nasarudin dari Jabatan Mufti Negeri Perlis. Majlis diadakan tepat jam 8.30 pagi. Turut serta di dalam majlis ini adalah Pengarah IKBN Kuala Perlis, Encik Apui Jan, Timbalan Pengarah Mohamad Shukri Bin Abdul Mookmin dan Mohd Khairan bin Azhar, semua pegawai dan kakitangan IKBN Kuala Perlis. Program ini diadakan supaya semua kakitangan IKBNKP sentiasa subur dengan majlis-majlis ilmu dalam usaha melahirkan modal insan yang utuh dari aspek spiritual dan amalan yang terbaik di bulan ramadhan di samping untuk melahirkan jiwa yang bersih dan suci.

  Written on Jumaat, 10 May 2019 11:32
 • IKBN KUALA PERLIS SERTAI KEJOHANAN SUKAN ILKBS KALI KE 33 DI IKTBN SEPANG

  sukanilkbs33

  IKTBN Sepang, Selangor, 28 – 30 April 2019 – Kejohanan Sukan ILKBS Se-Malaysia kali ke-33 tahun 2019 yang dikelolakan oleh IKTBN Sepang selaku tuan rumah pada edisi kali ini. Majlis perasmian diserikan lagi dengan kehadiran YBhg. Dato Dr. Hajah Wasitah Bt. Haji Mohd Yusof, Ketua Pengarah Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia yang mewakili Yang Berhormat Timbalan Menteri Belia dan Sukan yang tidak dapat hadir atas urusan kerja. Penganjuran kejohanan sukan ini merupakan acara tahunan secara penggiliran setiap ILKBS. Pada tahun ini sebanyak 5 acara dipertandingkan iaitu Bola Sepak (9 sebelah), Takraw, Ragbi (Touch), Ping pong, Bola Jaring dan 1 acara bowling untuk pegawai.

  Hadir semasa majlis penutup Pengarah IKBN Kuala Perlis Encik Apui Jan. “Beliau dalam ucapan semangat kepada kontinjen IKBN Kuala Perlis memuji kerjasama dan komitmen yang ditunjukkan sepanjang program itu berlangsung dengan semangat kesukanan yang tinggi. Walaupun tidak memenangi sebarang acara pada kali ini, beliau berharap kontinjen dapat melipat gandakan usaha di masa akan datang dengan menekankan aspek latihan yang lebih kerap serta kecergasan untuk berjaya”

  Sumber :

  En Mohd Khairan Bin Azhar

  Written on Selasa, 07 May 2019 11:34
 • PROGRAM PLOGGING CHALLENGE SIRI 2/ 2019

  plogingclg

  28 April 2019, Kampung Baru Seberang Kuala Perlis – Program Plogging Challenge anjuran Pusat Khidmat Rakyat DUN Kuala Perlis telah disertai seramai kira- kira 30 orang sukarelawan Anugerah Remaja Perdana tahap Perak IKBN Kuala Perlis serta agensi/IPT lain.

  Program kesukarelaan gotong –royong berbentuk pertandingan ini adalah inisiatif daripada YB Nor Azam Karap, ADUN Kuala Perlis merupakan siri ke-2 yang memfokuskan kepada gerak kerja gotong- royong kebersihan. Ini menjadikan salah satu usaha murni beliau dan perkara yang paling utama untuk memastikan Kuala Perlis sebagai kawasan bebas sampah.

  Salah seorang peserta daripada IKBN Kuala Perlis pada kali ini telah memenangi tempat ke-3 kategori sampah terbanyak terkumpul selain hadiah cabutan bertuah. Pihak IKBN sentiasa komited dalam membentuk sikap dan nilai- nilai kesukarelaan seperti ini dan akan sentiasa melibatkan diri dalam apa jua program berbentuk khidmat masyarakat ini di masa akan datang.

  Sumber :

  En Mohd Khairan Bin Azhar

  Written on Selasa, 07 May 2019 11:30
 • PROGRAM CITRA IBADAH – “PESONA MUSLIM & CINTAI SOLAT”

  citraibadah

  Surau An-Nur IKBN Kuala Perlis, 26 - 28 April 2019 – Telah berlangsung Program Citra Ibadah – “Pesona Muslim & Cintai Solat” Peringkat IKBN Kuala Perlis. Program yang mendapat sentuhan dan bimbingan fasilitator daripada Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPS) mendapat sambutan menggalakkan daripada semua peserta semester 1 iaitu seramai 100 orang. Upacara perasmian telah disempurnakan oleh Encik Muhamed Shukri Bin Abdul Mookmin, Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Latihan.

  “Dalam ucapannya menyeru dan berharap kepada semua peserta agar dapat mempraktikkan segala ilmu yang telah dicurahkan dengan penuh istiqamah apatah lagi kita sebagai umat Islam yang akan menyambut bulan Ramadhan yang bakal tiba tidak lama lagi. Menurut beliau lagi program seumpama ini seharusnya diteruskan sebagai program tahunan yang berterusandalamusahauntukmembimbingdanmembentukkeimanandankeperibadian yang tinggi, akhlak yang baik, dan akhirnya pelajar dapat mengamalkan cara hidup berlandaskan Islam yang sebenar dalam kehidupan seharian”.

  Dalam pada itu juga, wakil fasilitator KUIPS menzahirkan rasa kesyukuran dan terima kasih kepada pihak IKBN Kuala Perlis kerana menjemput dan memberi ruang kepada mereka menabur bakti kepada semua anak muda (Pelajar IKBN) pada program kali ini.

  Sumber :

  En Mohd Khairan Bin Azhar

  Written on Selasa, 07 May 2019 11:23
 • PROGRAM IMPAKS ILKBS @KOMUNITI SIRI 2 INSTITUT KEMAHIRAN BELIA NEGARA KUALA PERLIS

  impakvanjenazah

  IKBN Kuala Perlis, 26 April 2019 - Program Impaks ILKBS @Komuniti Siri 2 telah berlangsung dengan jayanya melibatkan aktiviti gerak kerja penyelenggaraan kenderaan jenazah di 10 buah masjid terpilih, lawatan sambal belajar daripada pelajar sekolah menengah arau, dan taklimat promosi kemasukan ke IKBN. Majlis penutup yang telah disempurnakan oleh Pengarah IKBN Encik Apui Jan dengan menyerahkan simbolik kunci kenderaan kepada wakil masjid yang hadir sebagai tanda serahan selepas selesai kerja selenggara dibuat.

  “Wakil pihak masjid dalam ucapannya mengucapkan setinggi- tinggi penghargaan dan terima kasih kerana telah memilih masjid mereka sebagai peserta pada kali ini dan turut menzahirkan rasa teruja dengan bakat dan kemahiran yang dimiliki oleh pelajar IKBN. Pihak masjid juga sepakat untuk membantu pihak IKBN dalam usaha untuk mewar warkan kursus yang ditawarkan kepada masyarakat dan komuniti setempat di kawasan masing- masing. Mereka menyokong dan berharap agar program seumpama ini dapat diteruskan untuk memastikan IKBN sentiasa dekat dengan masyarakat dalam memberikan khidmat kesukarelaan”.

  Di samping itu juga, keterujaan pelajar sekolah menengah arau tatkala diberi peluang melawat dan melakukan sedikit amali kemahiran yang ditunjukkan oleh pelajar IKBN dan dibantu pengajar yang berpengalaman. Menurut cikgu pengiringnya beliau sanggup menyewa sebuah bas untuk ke institut ini semata- mata untuk memberi pendedahan kepada pelajar bahawa bidang kemahiran kini telah membuka peluang pekerjaan yang luas dan mampu memberi pulangan dan pendapatan yang tinggi jika mereka betul- betul komited menceburi bidang pengajian TVET ini.

  Sumber :

  En Mohd Khairan Bin Azhar

  Written on Selasa, 07 May 2019 11:14
 • TAKLIMAT PELUANG MELANJUTKAN PENGAJIAN & KERJAYA DI IKBN KUALA PERLIS

  lawatankonslingsek

  IKBN KUALA PERLIS,30 APRIL 2019:Taklimat Peluang Melanjutkan Pengajian & Kerjaya  telah diadakan di Perpustakaan IKBN Kuala Perlis  di mana taklimat tersebut dihadiri oleh 24 orang guru kaunselor sekolah menengah dari seluruh Negeri Perlis.

  Selain dari memberikan taklimat, para kaunselor juga di iring untuk melawat bengkel- bengkel supaya gambaran yang lebih jelas mengenai pembelajaran di IKBN Kuala Perlis ini dapat di perolehi dengan baik.

  IKBN KP mendapat maklumbalas yang sangat positif daripada para kaunselor seiring dengan objektif taklimat tersebut iaitu untuk mempromosikan IKBN KP dengan lebih berkesan dan mampu meningkatkan jumlah pelajar baru pada masa akan datang.

  Sumber :

  Suhartini Bt che Deris

  Written on Jumaat, 03 May 2019 16:36
 • PERBINCANGAN INDUSTRI BERSAMA SYARIKAT ANGKASA KOWARIS PLASTICS SDN BHD

  KOWARIS KOWARIS1

  IKBN Kuala Perlis, 25 April 2019.  Perbincangan Industri Bersama syarikat ANGKASA KOWARIS PLASTICS SDN BHD dan wakil dari ZEROWASTE (M) SDN BHD telah diadakan di Bilik Mesyuarat Utama IKBN KP.

  Perbincangan tersebut dipengerusikan oleh Tuan Pengarah IKBN Kuala Perlis, Apui Jan dan dihadiri oleh Timbalan Pengarah HEP, Semua Ketua Bahagian dan wakil dari unit cawangan Industri.

  Perbincangan diadakan untuk membina usaha sama antara syarikat tersebut dengan IKBNKP khususnya dalam bidang teknologi marin di samping  mengajak para pelajar untuk mengurangkan pencemaran alam sekitar melalui kempen zerowaste.

   Sumber :

  Suhartini Bt Che Deris

  Written on Khamis, 02 May 2019 15:50
 • PERTANDINGAN INOVASI PERINGKAT IKBN KUALA PERLIS 2019

  INOVASI

  IKBN Kuala Perlis, 2 Mei 2019: Jawatankuasa Inovasi IKBN Kuala Perlis telah menganjurkan Pertandingan Inovasi Peringkat IKBN Kuala Perlis bagi tahun 2019 di Dewan Utama IKBN Kuala Perlis pada 23 April 2019. Sebanyak 10 projek daripada 7 jurusan yang terdiri daripada Marin, Automotif dan Awam telah menyertai pertandingan tersebut.

              Projek Moving Ladder(MOVLAD) dari jurusan Penyelenggaraan Kenderaan Perdagangan telah   dipilih sebagai johan bagi pertandingan tersebut. Projek Rostrum dari jurusan Lukisan Seni Bina telah mendapat tempat kedua manakala Projek Smart Baby Sitter dari jurusan Penyelenggaraan Kenderaan telah memenangi tempat ketiga. Diharapkan kemenangan ini akan memberi semangat kepada para pelajar untuk terus mencipta produk inovasi yang lebih baik pada masa akan datang serta menggalakkan daya kreativiti dan inovasi di kalangan para pelajar.

   

  Sumber :

  Anisfadila Bt Abdul Ghani

  Written on Khamis, 02 May 2019 15:43
 
Find us on Facebook
Follow Us