IKBNBANDAR PENAWAR

 
Khamis, 27 April 2017 14:41

LAWATAN AUDIT ANUGERAH INSTITUSI LATIHAN KEMAHIRAN BELIA DAN SUKAN (ILKBS) TERBAIK

Written by
Rate this item
(0 votes)

LAWATAN AUDIT ANUGERAH INSTITUSI LATIHAN KEMAHIRAN BELIA DAN SUKAN (ILKBS) TERBAIK
Disediakan : Encik Mohamad Azmi Bin Sohari

Bandar Penawar, 25 – 26 April 2017 – Program Bermula 25 April 2017, semua dokumen yang terlibat mengikut senarai yang yang teleh dihantar iaitu Pindaan Kriteria Anugerah Institusi Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS) Terbaik pada 27 Mac 2017 disusun dengan mengikut kording yang ditetapkan oleh Penyelaras. Terdapat 2 tempat disediakan bagi kemudahan semakan dokumen yang terlibat iaitu Dokumen Pengurusan Pentadbiran dan Pengurusan Kewangan di Bilik Mesyuarat IKBN Bandar Penawar. Bagi Dokumen Pengurusan Pembelajaran & Pembelajaran, Dokumen Pencapaian Utama Transformasi, Dokumen Pengurusan Hal Ehwal Pelajar dan Pengurusan Kemasyarakatan, Kesukarelaan dan Aktiviti Luar dikumpulkan di Perpustakaan IKBN Bandar Penawar.


Pegawai Audit yang hadir tediri kepada 4 orang pegawai dari KBS iaitu Encik Anuwar Bin Asmuni (Selaku Ketua Audit), Encik Ibrahim Bin Mohd Yusof,  Encik Azli Bin Mohammad Ramlan dan Encik Mohd Sukri Bin Hussain. Mereka dipecahkan kepada 2 kumpulan iaitu Encik Ibrahim dan Encik Azli mengaudit dokumen di Bilik Mesyuarat dan Encik Anuwar dan Encik Mohd Sukri mengaudit dokumen di Perpustakaan.


Selain daripada membuat semakan dokumen-dokumen pihak Auidt juga membuat lawatan tapak seperti Asrama dan Dewan Makan di IKBN Bandar Penawar. Pada 26 April 2017, pihak Audit ada membuat sesi perjumpaan bersama pegawai IKBN Bandar Penawar bagi sesi pergulungan suslan Audit ILKBS di IKBN Bandar Penawar dan menerangkan isu-isu yang dijumpai dan cadangan-cadangan pembaikan. Selesai pergulungan tersebut Pihak Audit juga membuat sesi perjumpaan MPP bagi mengenalpasti permasalahan yang boleh dibantu dan disuarakan kepada pihak IKBNBP dan pihak Kementerian.  Program tamat pada jam 12.00 tengah hari.

Read 1947 times Last modified on Ahad, 28 May 2017 14:47