IKBNBANDAR PENAWAR

 
Isnin, 10 December 2018 15:39

LAWATAN KERJA EXCO PENGERUSI BELIA, SUKAN, KEBUDAYAAN DAN WARISAN KE VENUE PENGINAPAN IKBN BANDAR PENAWAR

Written by
Rate this item
(0 votes)

LAWATAN KERJA EXCO PENGERUSI BELIA, SUKAN, KEBUDAYAAN DAN WARISAN KE VENUE PENGINAPAN IKBN BANDAR PENAWAR

BANDAR PENAWAR, 10 Disember 2018 – Sekretariat SUKMA Johor 2020 telah mengadakan satu lawatan kerja ke venue sukan dan penginapan di sekitar Bandar Penawar, Kota Tinggi, Johor pada 10 Disember 2018 bagi tujuan membuat pemantauan awal dalam merancang persiapan dan persediaan sebagai tuan rumah pada Kejohanan Sukan Malaysia Ke-20 (SUKMA XX) Johor 2020.

 

Lawatan kerja ini turut disertai oleh Exco Pengerusi Belia, Sukan, Kebudayaan dan Warisan Negeri Johor iaitu, Yang Berhormat Tuan Mohd Khuzzan Bin Abu Bakar, Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Negeri Johor, En.Badari Bin Ag. Damit serta wakil-wakil daripada Pihak Berkuasa Tempatan Pengerang, Jabatan Kerjaraya Kota Tinggi, Persatuan Pelayaran Negeri Johor, Persatuan Gimnastik Negeri Johor serta agensi-agensi lain yang berkaitan. Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Bandar Penawar diwakili oleh En.Shaidon Bin Borham (TPPL) dan En.Lim Chow Kiat (TPHEP).

 

Lawatan telah dibuat di Kompleks Rakan Muda Sukan Air dan Udara (KRMSAU), Sekolah Sukan Tunku Mahkota Ismail (SSTMI), Kolej Profesional MARA Bandar Penawar dan IKBN Bandar Penawar.


Yang Berhormat Exco Pengerusi Belia, Sukan, Kebudayaan dan Warisan serta rombongan yang melawat IKBN BP meluahkan puashati dengan kemudahan penginapan, Dewan Makan, Dewan Serbaguna serta surau di IKBNBP di mana IKBN Bandar Penawar mungkin akan dijadikan salah satu tempat penginapan peserta SUKMA.

 

Kejohanan Sukan Malaysia Ke-20 (SUKMA XX) dijangka diadakan pada bulan Julai, tahun 2020.


Disediakan oleh : Lim Chow Kiat (Bahagian Hal Ehwal Pelajar)
Foto : Mohd Zulhilmi Bin Abdullah

Read 1157 times Last modified on Selasa, 29 January 2019 09:10