IKBNBANDAR PENAWAR

 
Rabu, 21 February 2018 17:56

LAWATAN PENANDA ARAS UniKL MFI

Written by
Rate this item
(0 votes)

LAWATAN PENANDA ARAS UniKL MFI

BANDAR PENAWAR, 21 Februari 2018 - Universiti Kuala Lumpur Malaysia France Institute (UniKL MFI) telah mengunjungi IKBN Banda Penawar bertujuan untuk melihat sendiri pelaksanaan Accredited Test Facility American Welding Society IKBN Bandar Penawar. Delegasi yang dihadiri oleh Encik Mohd Kamil B. Hj Mohd Said (Head Of Department Fabrication And Joining), Encik Aziz B. Dawam (Specialist Welding), Encik Sulaiman B. Jailani (Specialist Welding), Dr. Mahamad Nor B. Wahab (Senior Lecturer), Encik Ahmad Zuraili B. Yop Shahari (Technician) dan Encik Wan Fadzlee B. Wan Mustar (Technical Officer) adalah sebagai satu lawatan penanda aras oleh pihak UniKL MFI.

 

Lawatan yang berlangsung selama hampir 3 jam ini lebih kepada perkongsian sedikit sebanyak ilmu dan pengalaman IKBN Bandar Penawar kepada pihak UniKL MFI dalam membangunkan ATF dari segi pembangunan Quality Prosedure Manual, stor dan kelengkapan peralatan serta persediaan ketika menghadapi audit yang dijalankan oleh pihak American Welding Society. Lawatan ini bagi memberi pendedahan kepada UniKL MFI untuk menghadapi audit ATF.

 

Antara pegawai IKBN Bandar Penawar yang terlibat ialah Encik Shaidon Bin Borham (Timbalan Pengarah Pengurusan Latihan), Encik Salizal Bin Mohamad Rajali @ Mohamad Ghazali, Encik Sami'an Bin Kadiron, Encik Abd Ghani Bin Amat Bedah dan Encik Shahrul Nizam Bin Muhamat.  Semoga dengan kerjasama yang terjalin ini dapat memberi manfaat bagi kedua-dua belah pihak dimasa akan datang. Terima kasih Universiti Kuala Lumpur Malaysia France Institute (UniKL MFI) diatas kesudiaan kunjungan ini.

 

Disediakan oleh : Encik Salizal B. Mohamad Rajali @ Mohamad Ghazali
Foto : Encik Mohd Zulhilmi Bin Abdullah

Read 1679 times Last modified on Selasa, 27 February 2018 11:07