IKBNBANDAR PENAWAR

 
Isnin, 09 April 2018 02:12

Majlis Pentauliahan Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda (ARPRM)

Written by
Rate this item
(0 votes)

Majlis Pentauliahan Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda (ARPRM)

BANDAR PENAWAR, 8 APRIL 2018 – Majlis Pentauliahan Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda (ARPRM) Peringkat IKBN Bandar Penawar telah diadakan pada 8 April 2018. Seramai tujuh belas (17) peserta telah terima sijil Pentauliahan peringkat Tahap Gangsa.

 

Program ARPRM merupakan program bertaraf antarabangsa yang mengiktiraf remaja berumur 14 hingga 24 tahun dalam aktiviti yang menyumbang kepada pembentukan personaliti diri melalui 4 komponen aktiviti iaitu, Khidmat Masyarakat, Kemahiran, Rekreasi Fizikal dan Penjelajahan Lasak. Program ARPRM juga merupakan aktiviti ko-kurikulum wajib kepada pelajar-pelajar ILKBS bermula Januari 2017.

 

Peserta-peserta program telah daftar mengambil program ARPRM Tahap Gangsa pada Januari 2017 dan telah lengkap menjalani aktiviti dalam empat komponen pada bulan November 2017. Program ini dapat memberi impak terhadap kualiti graduan ILKBS.

 

Majlis Pentauliahan telah disempurnakan oleh En.Mohd Saleh Bin Haji Ghazali, Pengarah IKBN Bandar Penawar. Dalam majlis tersebut, mentor/jurulatih yang terlibat turut diberi Sijil Penghargaan. Tahniah kepada semua peserta yang berjaya dan terima kasih kepada mentor-mentor/jurulatih yang telah bersama-sama menjayakan program ARPRM di IKBN Bandar Penawar.

 

Disediakan oleh :
Lim Chow Kiat ( Bahagian Hal Ehwal Pelajar )
Foto : Muhammad Haqimi Bin Mahat

Read 2245 times Last modified on Khamis, 07 June 2018 11:37