IKBNBANDAR PENAWAR

 
Khamis, 05 July 2018 04:09

MINGGU KESELAMATAN DAN KESIHATAN PEKERJAAN SESI 2/2018

Written by
Rate this item
(0 votes)

MINGGU KESELAMATAN DAN KESIHATAN PEKERJAAN SESI 2/2018

Bandar Penawar, 3 - 5 Julai 2018 - Telah diadakan Minggu Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan IKBN Bandar Penawar Sesi 2/2018. Program diadakan sebagai kesinambungan kepada Minggu Paradigma sempena kemasukan pelajar baru sesi 2/2018.

 

Majlis Perasmian Minggu Keselamatan telah diadakan pada 3 Julai bersempena dengan Perhimpunan Bulan Julai bertempat di Dewan Serbaguna IKBN Bandar Penawar. Acara tersebut dimulakan dengan Bacaan Dasar Keselamatan dan Taklimat Keselamatan oleh Pegawai Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan IKBN Bandar Penawar.

 

Seterusnya, acara tersebut telah dirasmikan oleh Pengarah IKBN Bandar Penawar, Encik Mohd Saleh Bin Hj Ghazali dengan melengkapkan pelekat pendaftaran permit Mesin Angkat jenis 'Aerial Working Platform' di hadapan para hadirin. Program ini telah dihadiri oleh kesemua warga IKBN Bandar Penawar dan melibatkan pekerja-pekerja kontraktor pembersihan dan keselamatan.

 

Pada sebelah petang warga IKBN telah menjalankan aktiviti audit keselamatan tempat kerja secara kendiri di kawasan kerja/ jabatan/ cawangan/ bahagian masing-masing.

 

Disediakan oleh : Encik Mohammad Jailani Bin A Jamil
Foto : Encik Zulhilmi Bin Abdullah

Read 1627 times