IKBNBANDAR PENAWAR

 
Khamis, 11 January 2018 10:21

MINGGU KESELAMATAN IKBN BANDAR PENAWAR 2018

Written by
Rate this item
(0 votes)

MINGGU KESELAMATAN IKBN BANDAR PENAWAR 2018

BANDAR PENAWAR, 7 - 11 Januari 2018 – Buat pertama kalinya IKBN Bandar Penawar telah menganjurkan Minggu Keselamatan IKBN Bandar Penawar berkesinambungan daripada kemasukan pelajar baru pengambilan 1/2018. Program anjuran Jawatankuasa Kesihatan Keselamatan Pekerja IKBN Bandar Penawar telah merancang pelbagai aktiviti bagi menjayakan program ini. Pada hari Ahad 7 Januari 2018, jam 2.00 petang telah diadakan Majlis Perasmian yang telah dihadiri oleh semua pegawai dan pelajar. Majlis telah dirasmikan oleh Pengarah IKBN Bandar Penawar, Tuan Haji Mohd Saleh Bin Haji Ghazali.

 

Antara aktiviti yang telah dianjurkan sepanjang MInggu Keselamatan IKBN Bandar Penawar 2018 ialah Taklimat Keselamatan daripada Jawatankuasa Kesihatan Keselamatan Pekerja IKBNBP, Taklimat Pengungsian Bangunan daripada Bomba, Kursus PBSM yang diadakan di Perpustakaan IKBN Bandar Penawar, Taklimat dan demo daripada Agensi Pertahanan Awam Malaysia, Taklimat Keselamatan daripada PDRM dan Emergency Drill Pengungsian asrama bersama-sama Bomba Bandar Penawar. Disamping itu juga, pihak penganjur telah mengadakan pertandingan video kreatif berkaitan taklimat keselamatan mengikut jurusan dan asrama.

 

Setinggi-tinggi penghargaan diucapkan kepada Polis Diraja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia, Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia yang telah turut serta menjayakan program ini. Di harap program seperti ini dapat meningkatkan kesedaran keselamatan di kalangan warga dan juga pelajar IKBN Bandar Penawar.
 
Disediakan oleh : Encik Mohammad Jailani Bin A Jamil
Foto : Encik Mohd Zulhilmi Bin Abdullah

Read 1491 times Last modified on Ahad, 14 January 2018 10:23