IKBNBANDAR PENAWAR

 
Ahad, 07 January 2018 10:23

MINGGU PARADIGMA PELAJAR SESI 1/2018 IKBN BANDAR PENAWAR

Written by
Rate this item
(0 votes)

MINGGU PARADIGMA PELAJAR SESI 1/2018 IKBN BANDAR PENAWAR

BANDAR PENAWAR, 3 - 7 Januari 2018 – Bermulanya rutin yang baru bagi pelajar IKBN Bandar Penawar Sesi 1/2018. Pelbagai aktivit telah disunsun untuk melengkapkan diri pelajar baru bagi persediaan mereka melalui hari-hari seterusnya di IKBN Bandar Penawar. Jam 2.00 petang setelah ibu bapa penjaga mereka meninggalkan IKBN Bandar Penawar, pelajar-pelajar ini telah berkumpul dan dibahagikan dalam kumpulan. Kemudian mereka diperkenalkan dengan fasilitator-fasilitator yang merupakan senior mereka dan pengajar-pengajar di IKBN Bandar Penawar.

 

Antara aktiviti yang dilaksanakan sepanjang minggu paradigma ini ialah aktiviti Kawad Kaki, Latihan Dalam Kumpulan (LDK), Taklimat Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK), Taklimat AKRAB, Taklimat Anugerah Remaja Perdana (ARP), Taklimat Pengurusan Latihan dan Taklimat Alumni. Semua aktiviti dan taklimat yang disampaikan adalah bagi menguatkan jati diri pelajar dan memberi gambaran lebih jelas berkenaan kehidupan di asrama sebagai pelajar.

 

Majlis penutup Minggu Paradigma telah diadakan pada 7 Januari jam 10.00 pagi di Dewan Serbaguna IKBN Bandar Penawar. Seusai ucapan Pengarah, Tuan Mohd Saleh Bin Haji Ghazali, jemputan disajikan dengan video sepanjang minggu paradigma. Majlis diakhiri dengan penyampaian hadiah kepada kumpulan pelajar yang berjaya dalam aktiviti yang sertai.


Disediakan oleh : Puan Norashikin Binti Rambat
Foto : Encik Mohd Zulhilmi Bin Abdullah

Read 1400 times