IKBNBANDAR PENAWAR

 
Khamis, 25 May 2017 16:46

PAMERAN IKBN BANDAR PENAWAR SEMPENA OIC BATTLE OF TALENT-OIC YOUTH CAPITAL CITY (YCC) 2017

Written by
Rate this item
(0 votes)

PAMERAN IKBN BANDAR PENAWAR SEMPENA OIC BATTLE OF TALENT-OIC YOUTH CAPITAL CITY (YCC) 2017
Disediakan oleh : Encik Mohd Zulhilmi Bin Abdullah


Putrajaya, 23 - 24 Mei 2017 – Bertempat di Dewan Seri Siantan Kompleks Perbadanan Putrajaya, IKBN Bandar Penawar telah menyertai pameran Sempena OIC Battle of Talent-OIC Youth Capital City (YCC) 2017. Kami mempamerkan produk-produk yang telah dihasilkan oleh pelajar IKBN Bandar Penawar yang mengikuti kursus Minyak dan Gas. Pengajar dari Bahagian Welding iaitu Encik Salizal Bin Mohamad Rajali dan Encik Fikri Sham Bin Basari dari Bahagian Health Safety and Environment telah menyantuni pengunjung di booth IKBN Bandar Penawar.

Antara acara yang berlangsung di sini ialah Pertandingan sumorobot dan robotic, Taklimat Industri dan Pameran kemahiran daripada ILKBS, swasta dan agensi yang berkaitan. Pempamer terdiri daripada Syarikat Swasta, Pusat Latihan Kemahiran ILKBS, ADTEC, ILP, IKM, Politeknik, Kolej Vokasional manakala peserta pameran robotik terdiri dari pusat latihan yang menjalankan kursus-kursus yang berkaitan robot seperti elektronik, mekanikal, mekatronik dan reka bentuk terbaru komputer (CAD).

Program berjalan dengan lancar dan mendapat perhatian ramai pengunjung. Pelaksanaan program ini dapat memberi impak yang positif terhadap memupuk nilai kesedaran dan peningkatan minat para belia tempatan tentang kehebatan sains dan kejuruteraan robotik. Pihak IKBN Bandar Penawar hadir memberi sokongan dan secara tidak langsung mempromosikan kursus-kursus yang dijalankan di IKBN Bandar Penawar.

Read 2544 times