IKBNBANDAR PENAWAR

 
Ahad, 08 April 2018 16:16

PROGRAM IMPAK ILKBS@KOMUNITI 2018 SEMPENA PROGRAM ‘RIDERS NITE’ (WE CARE FOR YOU) PDRM KONTINJEN JOHOR

Written by
Rate this item
(0 votes)

PROGRAM IMPAK ILKBS@KOMUNITI 2018 SEMPENA PROGRAM ‘RIDERS NITE’ (WE CARE FOR YOU) PDRM KONTINJEN JOHOR


Bandar Penawar, 8 April 2018 – Program IMPAK ILKBS@KOMUNITI 2018 anjuran Institut Kemahiran Belia Negara Bandar Penawar dengan kerjasama Pejabat Belia dan Sukan Daerah Johor Bahru, Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Pagoh dan PDRM Kontinjen Johor telah diadakan pada 7 April 2018 di Dataran Bandaraya Johor Bahru, Johor Bahru, Johor.


Program ini diadakan sempena program ‘RIDERS NITE’ (WE CARE FOR YOU) PDRM Kontinjen Johor. Program IMPAK ILKBS@KOMUNITI 2018 ini telah dirasmikan oleh YBhg. Dr.Hajah Wasitah Binti Haji Mohd Yusof, Ketua Pengarah, Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia, Kementerian Belia dan Sukan Malaysia.


Antara aktiviti yang dijalankan adalah Ceramah dan Klinik Perlumbaan-Ride To Right yang bertujuan untuk memberi pendedahan kepada belia-belia ke arah perlumbaan yang sebenar dan selamat. Ceramah dan Klinik Perlumbaan yang disampaikan oleh Tuan Syed Ahmad Nizam Syed Ahmad (Two Wheels Motorsport Programme, IKTBN Pagoh) turut dimeriahkan lagi dengan kehadiran saudara Kasma Danial daripada Pasukan Petronas Sprinta Yamaha Maju Motor yang juga merupakan Juara CP150 Petronas Cubprix. Turut hadir bersama ialah saudara Syafiq Aiman Fauzi daripada Pasukan Onexox JKKR yang menduduki tempat ketiga keseluruhan Kategori Wira KBS Petronas Cubprix.


Antara program-program lain yang dijalankan ialah pameran promosi program ILKBS dan pameran dari pelbagai agensi dan jabatan.

 

Disediakan oleh : Encik Lim Chow Kiat
Foto oleh: Encik Mohd Zulhilmi

Read 912 times Last modified on Khamis, 24 May 2018 16:25