IKBNBANDAR PENAWAR

 
Khamis, 28 June 2018 21:55

PROGRAM PENGISIAN ROHANI MINGGU PARADIGMA SESI 2/2018

Written by
Rate this item
(0 votes)

PROGRAM PENGISIAN ROHANI MINGGU PARADIGMA SESI 2/2018


Bandar Penawar, 27 Jun 2018 - Pada 25 hingga 28 Jun 2018, IKBN Bandar Penawar telah mengadakan sesi pengambilan pelajar baru bagi sesi 2/2018. Seramai 50 orang pelajar baru telah diambil bagi pengambilan tersebut.  Sehubungan dengan itu, IKBN Bandar Penawar telah mengadakan Program Minggu Paradigma bagi pelajar-pelajar tersebut.


Antara salah satu pengisian di dalam Program Minggu Paradigma tersebut antaranya ialah pengisian kerohanian di mana telah diadakan di Surau Al-Mukmin IKBN Bandar Penawar. Jawatankuasa Unit Kerohanian telah menjemput seorang penceramah, Ustaz Hasrin Hakim Bin Sulong untuk memberi ceramah bertajuk Jati Diri Muslim Yang Sejati.


Ceramah tersebut telah dihadiri oleh kesemua pelajar baru serta para fasilitator program. Pengisian ceramah tersebut lebih kepada jati diri muslim pada zaman muttakhir ini dalam mengharungi onak duri kehidupan sekarang. Program ceramah ini berlangsung selepas waktu maghrib sehingga waktu isyak. Diharap ceramah sebegini dapat mendidik dan menyedarkan para pelajar terhadap pentingnya kita sebagai pemuda Islam menjaga maruah agama dan bangsa dalam mengharungi kehidupan pada zaman ini.


Disediakan oleh : Encik Rahmat Bin Ahmad Mashri
Foto : Encik Rahmat Bin Ahmad Mashri

Read 1103 times Last modified on Khamis, 19 July 2018 10:01