IKBNBANDAR PENAWAR

 
Rabu, 17 May 2017 16:52

PROGRAM VISITING LECTURER - UNLEASH YOUR X-FACTOR

Written by
Rate this item
(0 votes)

PROGRAM VISITING LECTURER - UNLEASH YOUR X-FACTOR
Disediakan oleh : Encik Mohd Zulhilmi Bin Abdullah


Bandar Penawar, 16 Mei 2017 – Bertempat di Dewan Serbaguna IKBN Bandar Penawar satu program anjuran Cawangan Hubungan Industri Publisiti Seranta (CHIPS) dan Cawangan Penyelarasan dan Kawalan Kualiti (CPKK) telah diadakan. Penceramah jemputan iaitu Encik Aaron, Administration Manager Lotus Desaru Beach Resort & Spa telah dijemput untuk memberikan ceramah berkenaan Unleash Your X-Factor. Ceramah disertai oleh semua kakitangan dan pelajar-pelajar IKBN Bandar Penawar.

 

Pelaksanaan program visiting lecturer ini digabungkan bersama English Day IKBN Bandar Penawar yang juga merupakan satu inisiatif yang amat baik untuk menggalakan para pelajar berkomunikasi dalam bahasa Inggeris. Program yang dilaksanakan dalam bahasa Inggeris ini berjalan dengan lancar dan mendapat perhatian daripada para pelajar serta pengajar. Pelajar dan pengajar perlu meningkatkan kemahiran mereka menguasai Bahasa Inggeris kerana bidang yang mereka ceburi iaitu Perhotelan dan Hospitaliti menggunakan sepenuhnya bahasa Inggeris.

 

Pelaksanaan Program Visiting Lecturer  ini merupakan inisiatif di bawah Program TN 20:50 di mana para pelajar mahupun pengajar dapat berkongsi pengetahuan bersama pakar jemputan dan menyerlahkan faktor X dalam diri masing-masing. Diharap program-program seperti ini dapat diteruskan dengan menjemput lebih ramai pakar jemputan. Terima kasih kepada penceramah jemputan untuk ilmu yang sangat bermanfaat serta kakitangan yang terlibat.

Read 1830 times