IKBNPEKAN

 
Written by CheWan
Rate this item
(0 votes)

PROSES SANITASI DALAMAN JAWATANKUASA KESELAMATAN DAN KESIHATAN PEKERJAAN (JKKP) IKBN PEKAN

 

Disediakan Oleh : Suriyati Abdullah

PEKAN, 1 September 2020 - JKKP IKBN Pekan telah melaksanakan proses sanitasi dalaman berikutan kes Covid-19 yang menular di Negara kita. Ini berikutan, kemasukan 7 orang pelajar semester 5 Diploma Kemahiran Malaysia (DKM) kursus Pemasangan Paip Gas Jabatan Mekanikal.

 

Pihak JKKP melaksanakan proses mengambil suhu pelajar dan mengsanitasi barang-barang yang dibawa oleh pelajar sebelum pelajar dibenarkan masuk ke asrama dan kelas mengikut Standard Operating Procedure (SOP) yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

 

Sehubungan dengan itu, JKKP IKBN Pekan juga telah membuat sanitasi di beberapa bahagian bangunan yang akan di guna dan di lalui oleh pelajar dan Pegawai yang terlibat. Bahagian yang di sanitasi adalah Asrama, Surau, Perpustakaan, Pentadbiran dan Kewangan IKBN Pekan.

 

Pihak JKKP IKBN Pekan berharap semua Pegawai/Kakitangan/Pelajar sentiasa mematuhi SOP dan memakai Pelitup Muka, Sanitizer, penjarakan sosial dan membasuh tanggan bagi menangani virus Covid-19 ini. Pihak JKKP IKBN Pekan juga telah memohon pihak Bomba terdekat untuk membuat sanitasi menyeluruh pada 03 dan 24 September 2020 dan dipersetujui oleh pihak Bomba.

#KitaJagaKita

Read 140 times Last modified on Jumaat, 04 September 2020 16:49