Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia

Institusi Latihan Kemahiran Belia & Sukan

 
Rabu, 10 June 2020 10:48

PENJENAMAAN SEMULA EKOSISTEM KONDUSIF SEKTOR AWAM (EKSA)

Written by
Rate this item
(0 votes)

SERI ISKANDAR,  10 JUN 2020  – EKSA adalah singkatan kepada Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA).Ia diterajui oleh pihak MAMPU ( Unit Pemodenan Tadbiran Dan Perancangan Pengurusan Malaysia) dan ia merupakan penjenamaan semula bagi Pelaksanaan Amalan 5S Sektor Awam serta bertujuan untuk meningkatkan budaya kecemerlangan organisasi yang lebih berimej korporat. Selain itu juga ianya melahirkan idea dan kreativiti dan inovasi.


Sehubungan dengan itu, Institut Kemahiran Belia Negara Seri Iskandar mengambil aniasitif dengan membuat penjenamaan semula EKSA di organisasi ini untuk membolehkan ianya dapat meningkatkan imej korporat, menyemarakkan aktiviti kreativiti dan inovasi selaras dengan tuntutan pihak berkepentingan, Menggalakkan aktiviti ke arah mewujudkan persekitaran hijau melalui pembudayaan amalan hijau, memperluas pelaksanaan di agensi-agensi kerajaan bagi mewujudkan persekitaran yang kondusif dan memastikan elemen pengauditan memenuhi keperluan kepelbagaian agensi kerajaan.

Gimik pelancaran pelaksanaan EKSA baru telah dilancarkan pada 10 Jun 2020 dengan penonjolan imej baru EKSA menandakan pelaksanaan amalan EKSA berkongsep baru bermula. Diharapkan seluruh warga IKBN Seri Iskandar meneruskan pengamalan ini agar organisasi akan mewujudkan persekitaran kerja yang kondusif bagi meningkatkan kualiti perkhidmatan, persekitaran yang selamat, bersih dan memenuhi kepuasan pelanggan.

Read 1773 times Last modified on Jumaat, 03 July 2020 11:15